laynn pisze:Moim zdaniem (moim!!!) warto dać trochę kasy za buty, które będziesz użytkował kilka sezonów, niż żałował po jednym roku że dwie stówy oszczędziłeś (jak ja) a teraz tego brakuję.
a czego brakuje? ja właśnie podchodzę do tego w ten sposób, że raz na jakiś czas pójdę sobie w góry "jak będzie ładna pogoda na weekend", nie mam zamiaru być starym wyjadaczem

inna kwestia, że zapewne muszę jeszcze kupić sobie polar (podpinkę do kurtki The North Face'a), a to też kosztuje. Widzę, że są różne modele tych polarów, który będzie najodpowiedniejszy do
tego modelu kurtki, który już mam i na zastosowanie o którym piszę (ładna pogoda w górach).
[edit]
co do polara, to widzę, że z funkcją zip-in (która pasuje do mojej kurtki) jest są tylko te:
Quartz Jacket,
TKA MICRO FULL ZIP i
ten, a może coś przeoczyłem? czym one się różnią?
[/edit]
Jeżeli mam być tylko "niedzielnym wędrowcem" to mam nadzieję, że
te Asolo mi starczą, pytanie tylko czego negatywnego się mogę po nich spodziewać i czy je też trzeba impregnować (chodzi mi o zamsz)? nie mam zamiaru chodzić po bagnach

a przecież na mokrej trawie chyba jeszcze nie puszczą wody? gdyby sprawa z górami bardzo mi się spodobała, to za rok czy dwa nie ma dla mnie problemu odłożyć sobie pieniędzy na model, który kupię już świadomie, a w tym momencie chciałbym kupić buty za około 500zł i polar za 200-300zł plus skarpetki, więc jak wydam pieniądze na Meindl Engadin to już mi na nic nie zostanie, a jeszcze będę na minusie