Po kąpieli ciepłe napoje, babki, marcepany i tańce... no w końcu karnawał mamy.

https://photos.app.goo.gl/ZjEoLNnMsKkNpqyY6
Moderatorzy: HalinkaŚ, Moderatorzy
Gorące raczej, aż lód się topi
Tak mi się od razu wydawało.
Są różne szkoły, są i tacy co nie robią rozgrzewki i nawet nurkują. Ale większość chroni ręce, stopy i głowę, bo są najbardziej wrażliwe. Nawet się dziwię, że jeszcze nie próbowałaś. Ale może i się nie dziwię, teraz to takie popularne, że człowiek traci ochotę i nawet trudno kawałek zimnej wody znaleźć, żeby nie było tłoku.buba pisze: ↑11 stycznia 2021, 21:15A jest jakas zasada ze nie mozna moczyc rąk? I ze sie stoi a nie plynie? Bo tak na pierwsza mysl wydaje sie, ze w lodowatej wodzie (np. w kamieniolomie latem) to sie fajnie plywa a stac to by tak srednio bylo...
Kurcze, mi sie wydaje, ze ja bym sie na bank przeziebila... Wykąpalam sie w tym roku w jeziorze w chlodnym wrzesniu i bęc! chora przez tydzien
Ale nie powiem - podoba mi sie to i pociaga... Tylko jak to zrobic zeby sie zle nie skonczylo??Moze zaczac trenowac w zimnej wodzie w wannie?
![]()
zbig9 pisze: ↑11 stycznia 2021, 21:30Są różne szkoły, są i tacy co nie robią rozgrzewki i nawet nurkują. Ale większość chroni ręce, stopy i głowę, bo są najbardziej wrażliwe. Nawet się dziwię, że jeszcze nie próbowałaś. Ale może i się nie dziwię, teraz to takie popularne, że człowiek traci ochotę i nawet trudno kawałek zimnej wody znaleźć, żeby nie było tłoku.buba pisze: ↑11 stycznia 2021, 21:15A jest jakas zasada ze nie mozna moczyc rąk? I ze sie stoi a nie plynie? Bo tak na pierwsza mysl wydaje sie, ze w lodowatej wodzie (np. w kamieniolomie latem) to sie fajnie plywa a stac to by tak srednio bylo...
Kurcze, mi sie wydaje, ze ja bym sie na bank przeziebila... Wykąpalam sie w tym roku w jeziorze w chlodnym wrzesniu i bęc! chora przez tydzien
Ale nie powiem - podoba mi sie to i pociaga... Tylko jak to zrobic zeby sie zle nie skonczylo??Moze zaczac trenowac w zimnej wodzie w wannie?
![]()
Żadnych treningów w wannie i oswajania z zimną wodą, to tak nie działa i nie odczuwa się takiego "normalnego" zimna. Ja zimnego prysznica nie lubię, wolę saunę. A we wrześniu to rzeczywiście można się przeziębić, lepiej poczekać na mróz i lód. Niedługo ma trochę pomrozić.
Ale stopy, to chyba nie przed wodą ?