Wersja jednoosobowa

Wersja wyprawowa

I startuję w Zachodnie Tatry nocleg na parkingu w Raczkowej dolinie, skoro świt ruszam w trasę https://mapa-turystyczna.pl/route/qzmi..
Na miejsce docieram w sobotę około 22 gdzie czeka na mnie mała niespodzianka, czyli konieczność wniesienia opłaty parkingowej… W relacji Kovika i Basi przeczytałem, że dostali za brak takowej mandat pomimo szczerych chęci nie mam jak jej ujścić opłata SMS tylko z słowackich numerów, a do płatności aplikacją ParkDots wymaga podpięcia do niej karty kredytowej, której przy sobie nie posiadam.
Wizja opłaty parkingowej w formie mandatu w wysokości około 100 zł powoduję, że zmieniam swoje plany.
Kieruję się na Wielką Fatrę tym bardziej, że mam swoje porachunki z Wielką Fatrą i swoje K2 na Wielkiej Fatrze, czyli niezdobytą Górę Borisov
Na miejscu jestem około 1,00 w nocy trochę mi się pobłądziło w ciemnościach
7,03 ruszam na szlak
Zero planu na trasę głowie tylko jeden cel dojść na Borisov
Dlaczego Borisov? No cóż na Fatrze byłem kilka razy kilka razy w chacie pod Borisovem i tam zwykle po jednym piwie kończyła mi się ochota na wychodzenie na Borisov
Powyżej na zdjęciu CEL i NAGRODA
Chata pod Borisovem.
Na szczyt Borisova niespiesznym emeryckim krokiem docieram coś koło 11,00.
Cel osiągnięty!!! Chyba po jakiś 5 latach od pierwszej tam bytności
I nagle pojawia się pustka w życiu
Ogólnie jest bardzo miło i spokojnie
.
Po drodze mijam tubylców, którzy są lepsi od Cejrowskiego
Zdjęcie robione z biodra nie chciałem wyjść na pedofila
Na końcu trasy budynki stacji radarowej.
A później to czego misie nie lubią najbardziej, czyli schodzenia w dół
Po drodze mijam…
I tylko wizja gronkowców paciorkowców i innych wynalazków powstrzymuje mnie przed zafundowania sobie kąpieli
Ale co się odwlekło to nie uciekło

.
Uprzedzę komentarz Zbiga… TAK WIEM
Podsumowanie dnia, pogoda piękna na szlaku pusto widoki jak to na Fatrze cudowne piwo wyśmienite woda ZIMNA!!!
Dystans prawie 32,5 km czas przejścia 9 godzin z postojami drzemką i bardzo krótką kąpielą
A co do powiedzenia Co się odwlecze to nie uciecze… w ten weekend znów Tatry Zachodnie tym razem z działającą aplikacją umożliwiającą opłacenie parkingu