Góry - Szlaki to forum o tematyce górskiej i podróżniczej. Tematyka forum to: góry, podróże, wspinaczka, via ferraty, sprzęt turystyczny, fotografia, schroniska, kajaki i wiele więcej. Zapraszamy na najlepsze forum górskie.
W tym kąciku będzie można podzielić się z innymi użytkowniczkami o różnych formach uprawiania sport (bieganie, kajakarstwo czy jazda na rowerze ). Serdecznie zapraszamy do zakładanie tematów i dzielenie się swoimi osiągnięciami.
A że świrów wszelkiej maści pełno oto mały przegląd ludzkiej fantazji i głupoty po obydwu stronach
>Nec temere, nec timide. Bez zuchwałości, ale i bez lęku.<
>Pielęgnujcie przypadkową życzliwość i piękne czyny pozbawione sensu.<
>Kobiety nie zmienisz-możesz zmienić kobietę ale to nic nie zmieni <
Może kiedyś spróbuje jak będę starszy, jak na razie za młody jestem na deskę .
No to długo będę musiał czekać
Urazy Kości ogonowej minimalizujemy używajac spodenek których zdjęcie zamieściłem wyżej
Kask to podstawa na desce z przerażeniem patrzę na młodzież na stoku która jeździ bez kasków
i to kolejna rzecz, która mi się w snowbordzie nie podoba - bo ja jeżdżę na nartach bez kasku I bez żadnych specjalistycznych spodek
Inna rzecz to osobiste niemiłe doświadczenia - jakieś 80% osobników, które wjechały we mnie lub wyglebiły się tuż obok mnie i później ja miałem przez nich wywrotkę to byli właśnie snowbordziarze. Zazwyczaj się tłumaczyli "sorry, straciłem kontrolę".
Odpukać w niemalowane we mnie jak do tej pory nikt nie wjechał ani ja nie wjechałem w nikogo
Z wyjątkiem ostatniego razu kiedy udało mi się trafić w słup kolejki ale tak się to kończy kiedy człowiek patrzy na ładnie pracujące biodra atrakcyjnej narciarki chwila dekoncentracji i nieszczęście gotowe
Ps Nasze rozważania są tak samo bezprzedmiotowe jak rozważania o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi jedni lubią te święta inni tamte jednych rajcuje połykanie ości z karpia innych katowanie się ostrym chrzanem innymi słowy nie to fajne co jest fajne tylko to co nam się podoba
A tutaj coś dla tych co NIE BO NIE BO WOLE TAK JAK DO TEJ PORY JAK PRADZIAD, DZIAD,OJCIEC I JA OD KOLEBKI
A ten filmik doprowadził mnie do drżenia nóg i palpitacji serca .... ja jednak wolę nie bo nie tak jak pradziad dziad ojciec i ja od kolebki
W ramach rozruszania działu Narty Snowboard popełniam kolejną wideo relację (polubiłem tą formę przekazu i narracji )
Dzień pierwszy komu w drogę temu na Borisov
W drodze
Foczenie i pozdrowienia
W drodze na Borisov
Patent
Jak nie dać się wyprowadzić na manowce
Punkt odniesienia we mgle
Kobi ... nie martw się i tym razem nie dotarłem na Borisiov dotarliśmy na grań a na grani tak pizgało że odechciało nam się iść dalej ... na dodatek widoczność była nieomalże zerowa mi w pewnym momencie błędnik zaczął fiksować z braku punktu odniesienia podjęliśmy jedyną słuszną decyzję i zrobiliśmy szybki odwrót w stylu Bargiela
W trakcie odwrotu Ania miała szansę zrobić najlepsze zdjęcie w swoim życiu ale nie miała czym:) zaryłem głową i dwoma rękami w głebokiej zaspie ze śniegu wystawał tylko mój wypięty tyłek i dwie narty CDN
PS tak wygląda Telemark
Wersja Soft
Wersja Hard
Dzień drugi Malino Brdo czyli jazda na podwójnym gazie
W drodze powrotnej zgodnie z planem jedziemy z Anią na stok Malino Brdo
Jak wyżej ... ZACZYNAMY ( Filmik zaczyna się od połowy stoku od tej trudniejszej połowy
Ania przed grzanym winem
I po grzanym winie
Tu na filmie pozajączkowały mi się daty zaczeliśmy naukę 31 grudnia 2018 film z 3 lutego 2019
Upadła kobieta na stoku
Nie chwal dnia przed zachodem słońca
A teraz wyjaśnienie dlaczego mały Adolf oglądać do samego końca
Koniec Kursu niczego więcej jej już nie nauczę
No chyba że jeździć i dokładnie i szybko [/b]
Gratulacje dla Ani za tak szybkie "ogarnięcie tematu". Na załączonych filmach wygląda, że to takie proste. No coraz bardziej kusisz Darku, żeby spróbować.
Gratulacje dla Ani za tak szybkie "ogarnięcie tematu". Na załączonych filmach wygląda, że to takie proste. No coraz bardziej kusisz Darku, żeby spróbować.
Jestem do dyspozycji na Zjezdzie jak tylko się zdecydujesz to spróbujemy
Mi niekoniecznie..... w drodze powrotnej zatrzymaliśmy się na małe co nieco... wybrałem placko ziemniaczane z kapustą i bryndzą ... całość okraszona śmietaną
Na szczęście wytrzymałem aż do powrotu jeśli ktoś ma ochotę na coś smacznego i gruntownie oczyszczającego organizm to Polecam ! adres gdzie to serwują zainteresowanym podam na priv