W tym dziale dyskutujemy na tematy związane z Tatrami. Rozmawiamy o turystyce, taternictwie powierzchniowym i jaskiniowym, tatrzańskich szlakach, ścieżkach, jaskiniach, schroniskach, wierzchołkach, przełęczach, dolinach, graniach, jeziorach, TOPR, Tatrzańskim Parku Narodowym i TANAP-ie.
Moderatorzy: adamek, Moderatorzy
-
heathcliff
- Członek Klubu

-
Kontakt:
autor: heathcliff » 01 listopada 2014, 0:43
Dżola Ry pisze:Relację chyba napiszę (ale kiedy?!), na razie tylko zajawka
Cierpliwie poczekam

-
Malgo
- Turysta

Dżola Ry pisze:Malgo powiedział/-a:
Moim zdaniem ciekawie i klimatycznie jest w Stek Chałupie
Tu przyszliśmy na piwo i też nam się podobało na naszym balkonowym pięterku
Nie wiem czy każdego dnia, ale przygrywa tam kapela góralska, dla mnie to też tworzy klimat

Natomiast Żabi Dwór też bym poleciła, ale np. wracając z gór, gdy idzie się ścieżką pod Reglami, wtedy jest całkiem po drodze
Fajna delacja!

-
Chmielo
- Członek Klubu

Szukam dobrej (przestrzennej ) kwatery w Zakopanem dla rodziny z małym dzieckiem. Polecicie coś sprawdzonego. Cena tak do 40-50 zł od głowy. Wiadomo z podstawowego wyposażenia to by był aneks kuchenny z lodówką,miejsce parkingowe.
Nie bój się obierać trudniejszych dróg,często nimi łatwiej dojdziesz na szczyt....
-
PiotrekP
- Administrator

-
Kontakt:
Mam kwaterę, ale w Witowie, super miejsce godne polecenia. Blisko wszędzie. Bardzo mili gospodarze.
Pokoje u Giewontów, Witów - Zagrody 80 tel. 666 166 952. Polecam.
-
Chmielo
- Członek Klubu

Dzięki mirrors i Piotrku za namiary

Nie bój się obierać trudniejszych dróg,często nimi łatwiej dojdziesz na szczyt....
-
AdamNawigator
- Turysta

autor: AdamNawigator » 24 stycznia 2024, 14:18
Witam
Oto kilka propozycji łatwych tras w okolicach Zakopanego, które mogą być dla Ciebie odpowiednie:
Dolina Kościeliska:
To jedna z najpiękniejszych dolin w Tatrach. Szlak jest stosunkowo łatwy, a widoki na otaczające krajobrazy są niesamowite. Możesz również odwiedzić jaskinię Mroźną.
Dolina Chochołowska:
To długa i malownicza dolina, idealna dla osób, które chcą delektować się widokami gór bez dużego wysiłku. Możesz spacerować główną ścieżką doliną, ciesząc się pięknem przyrody.
Droga pod Reglami:
To łatwa trasa, prowadząca przez lasy i łąki. Z punktów widokowych możesz podziwiać panoramę Tatr i Zakopanego.
Buczynowa Dolina:
To mniej uczęszczana dolina, oferująca spokojniejsze doświadczenie. Trasa wiedzie przez lasy i malownicze łąki.
Polana Rusinowa:
Bardzo łatwa trasa z pięknymi widokami na Tatry. Jest to idealne miejsce na spokojny spacer i obcowanie z naturą.
-
anna496
- Turysta

Trasa nad Morskie Oko jest całkiem łatwa i bezpieczna, jeździ się nawet z dziećmi na wycieczki szkolne

także chyba na pierwszy raz idealna.
Gdy myślę o kilku ostatnich wypadach, mam przed oczami wyłącznie